Er det bare å spise mindre og trene mer?

Har du hørt den før? Når du får velmenende råd av noen som ikke trenger gå ned i vekt, så er det ikke morsomt å høre at det er bare å spise mindre og trene mer. For så enkelt er  det ikke. Er du en som har noe mer enn 5-10 kg for mye på kroppen? Da er du sikkert også en som har forsøkt å slanke deg med forskjellige dietter, trenings regimer og mislykkes så til de grader at din selvfølelse har falt noen hakk til. Jeg har opplev dette på kroppen. Å motta kost- og treningsråd fra mennesker som aldri har hatt et vektproblem tar jeg ikke seriøst.

At det finnes mange årsaker til vektøkning er en sannhet, det handler ikke om at vi er late. Vi vet kanskje veldig mye om kosthold og ernæring, om forskjellige treningsprogrammer uten at det hjelper vekta ned. Jeg har huset fullt av kokebøker og gode råd om hva jeg bør spise, men de har ikke hjulpet meg så langt.

En viktig faktor som ikke blir snakket så mye om er – hvordan har vi det? Hvordan har du det? Hva er årsaken til at du beskytter deg i en stor kropp?

Mat og følelser er nært knyttet sammen. Fra vi er små lærer vi at mat et trøst. Vi spiser når vi er lei oss eller når vi er glade eller vil feire . Mat er sosialt og hører til i kulturen vår.

Hvis du har opplevd noe dramatisk i livet ditt som har gjort deg redd eller skadet deg på noe vis, kan det jo hende at du har spist for å døyve smerten. Jeg kan ramse opp mange årsaker i livet som kan være utløsende for at vekta går opp. Du vet innerst inne hva som er ditt problem. Jeg tørr si at vi som har mange 10 talls kilo for mye på kroppen, så er ikke det å spise mindre mat og trene mer løsningen. Jeg tror vi må begynne med hvordan du har det, hva du ønsker, hva du er redd, hva som er vondt.  En coach, som meg,  kan være en god hjelp i starten. En som du kan prate med uten at det er en for nær relasjon. Å snakke om de vanskelige tingene kan være godt å gjøre med andre enn venner og familie. Venner og familie kan være en god støtte også.

Jeg skriver spesielt til deg som har mange 10 talls kilo å kvitte deg meg. La meg si det igjen, å gå ned i vekt handler om helsen din.

Jeg er i startgropen for å invitere de som ønsker en oppfølging gjennom coachingsamtaler. Ønsker du å få beskjed når jeg lanserer mitt opplegg kan du sende en e-post til meg. post@daniloff.no

Jeg ønsker å følge opp den enkelte individuelt. Gruppetilbud er ikke noe jeg kommer til å tilby. Dette er fordi jeg tror på en personlig  oppfølging. Oppfølgingen kan skje via telefon eller Skype og e-post, eller hjemme hos meg i Sykkylven, om du bor i nærheten.

Ha en fin dag!

Hilsen Beate

E-post: post@daniloff.no